Patienternes udbytte af behandlingen på STOP Inkontinens Klinikken

STOP Inkontinens Klinikken
fysioterapeut Laila Ravnkilde Marlet

“Da du ofte sender mig dine opslag på min mail. Synes jeg at jeg vil fortælle dig, om hvordan det går med mit underliv. Jeg gik hos dig i foråret 2016 med smerter i underlivet. Efter at jeg er stoppet hos dig, har jeg hver aften fået lavet mine knibe øvelser. Jeg har ikke flere smerter og kan langt bedre holde mig. Jeg har et godt liv med megen motion – cykling og lange vandringer.
Jeg synes, du skulle have denne besked!
Tak for din hjælp! 😊 ”                                                       Inge, 64 år (skrevet i februar 2019)

“Alting går bare så fint. Jeg bruger de øvelser, du har vist mig hver dag. Det har været livsændrende for mig at gå i forløb hos dig og lære min krop bedre at kende! Jeg tror helt sikkert også, at mine gange hos dig har medvirket til, at jeg allerede er blevet gravid indenfor den første måned, hvor vi har prøvet. Tusind tak for alt!” Mette 26 år

Torben Madsen “Træningen virker”
Finn Pedersen “Jeg fik et helt nyt liv”

“Gennem de sidste mange år har jeg ikke kunnet gå i seng med min mand på grund af svære smerter i underlivet efter en underlivsoperation. Du har masseret mine bækkenbundsmuskler, løsnet arvæv og strukket mine ledbånd, som også var blevet stramme. Og det har hjulpet! Min mand og jeg har genoptaget vores seksualliv, og dét uden har jeg har smerter! Vi er kommet tæt på hinanden igen! Jeg er meget taknemmelig for den hjælp, du gav mig! De ideer til ting, jeg selv kunne gøre, har også hjulpet mig”, Bodil 45 år

“Da jeg kom til dig, havde jeg voldsomme smerter i forbindelse med sex med min kæreste. Der kom ikke noget sæd ud af min penis, når jeg fik udløsning. Du spurgte mig, hvor ondt jeg havde. Jeg svarede “8” (0=ingen smerter, 10=stærke smerter), virkelig generende! Efter at du har udspændt mine bækkenbundsmuskler og dét, som du kalder mine ledbånd, har jeg nu flere gange kunnet have sex uden overhovedet at have smerter. Du har også vist mig nogle udspændings- og afslapningsøvelser, som jeg selv kan gøre. Jeg har også kunnet tale åbent med dig om mit seksualliv. Seksuallivet er vigtigt for mig, så jeg er rigtig glad”,  Bo 54 år

“Jeg havde problemer med at jeg var nødt til at bruge kateter for at tømme blæren helt, når jeg skulle lade vandet. Du lærte mig at knibe korrekt i bækkenbundsmusklerne og slappe af i musklerne, når jeg skal tisse. Du lærte mig også at lade vandet et par gange efter hinanden og at skifte mellem at stå op og sidde ned og at give mig god tid. I starten skrev jeg op, hvor meget jeg tissede selv og hvor meget jeg derefter tømte med kateteret. Jeg er kommet så vidt, at jeg ikke længere behøver at bruge kateter, , jeg tisser selv! Det er en kæmpe lettelse. Og nu skriver jeg ikke noget ned længere. Tak for din hjælp”, Holger 75 år

“Jeg skulle på toilettet hele tiden, da jeg startede hos dig, Laila. Det blev til 14-16 toiletbesøg om dagen og 5-6 toiletbesøg om natten, det var virklig med til at forringe min livskvalitet. Jeg kunne næsten ikke tænke på andet end toiletter. Nu er jeg på toilettet 7-8 gange om dagen og 1-2 gange om natten. Den rådgivning og træning du gav mig virkede med det samme. Sikke en lettelse!”, Søren 42 år

“Da jeg startede behandling hos dig, havde jeg tyngdefornemmelse i underlivet fx når jeg dyrker motion eller løfter noget tungt. Jeg ville gerne undgå underlivsoperation og være mine problemer kvit. Alle mine mål blev opfyldt, og jeg fik ovenikøbet ideer til, hvad jeg selv kan gøre både nu og i fremtiden. Ingen tyngdefornemmelse længere. Tusind tak!”, Susanne 54 år.

“Da jeg startede hos Laila var det en stor belastning, at jeg skulle på toilettet hele tiden – det blev til 14-15 gange om dagen og 4-5 gange om natten. Jeg kunne ikke tænke på andet. Den undersøgelse og træning som jeg fik, har gjort at jeg har fået et meget bedre nattesøvn. Nu skal jeg kun op én gang, og så her jeg halveret antallet af toiletbesøg om dagen. Det er et helt nyt liv for mig og det giver mig frihed, at jeg nu har kontrol over min vandladning”, Lars Erik 77 år

“Jeg kom hos dig med store smerter i underlivet, Laila. Jeg kunne ikke holdet mig, når jeg gik ture og var på toilettet 3-4 gange om natten. Jeg kunne ikke gå lange ture uden smerter. Efter 5 behandling hos dig er jeg smertefri, kan dyrke motion så som gang, løb, svømning og cykling. Jeg kan holde mig på gåturene og render højst to gange om natten. Tusind tak for din hjælp og til min bækkenbundstræning. Jeg har fået mig et dejligt liv”, Hanne 61 år

“Jeg føler mig helt, helt tryg i dine hænder, Laila! For det er jo lidt pinligt at tale om underlivsproblemer og blive undersøgt og testet. Du har fuldstændig styr på behandlingen, og det er en hjælp, at du kalder en spade for en spade”, Sussie 42 år

“Efter at jeg har fået behandling hos dig, Laila har jeg ikke haft blærebetændelse, det er helt fantastisk…………..og så sover jeg meget bedre om natten”, Gudrun 72 år

”Før tissede jeg i bukserne, når jer hostede, nu kan jeg fuldstændig holde mig, no problem”, Cecilie 15 år

”Jeg har vænnet mig til at kunne holde mig længere. Jeg skal ikke så tit op om natten. Jeg har somme tider skullet op 5-6 gange om natten, og nu kan jeg som regel……….ja, for leden sov jeg faktisk fra den var lidt over 10 til klokken var lidt over halv seks”, Marie 90 år

”Nu har jeg ikke længere smerter, når min kæreste og jeg skal være seksuelt sammen, det betyder meget for mig og for vores forhold. Du har givet mig mit seksualliv tilbage”, Susanne 34 år

”Jeg har slet, slet ikke den tyngdefornemmelse i underlivet, som jeg havde tidligere, det er blevet meget bedre. Nu kan klare mit arbejde igen uden de store gener. Det er en kæmpe lettelse”, Kirsten 47 år

”Nu prutter jeg ikke længere, når jeg rejser mig fra en stol, det var meget pinligt”, Hanne 59 år

”Jeg er fri for at lægge aviser på gulvet fra min seng ud til badeværelset. Nu kan jeg holde mig hele vejen derud” Sigrid 65 år

”Tidligere blev jeg våd, hver gang jeg rejste mig fra en stol, det var virkelig ubehageligt. Nu sker det kun en gang imellem, det er en stor lettelse. Og efter træningen af mine bækkenbundsmuskler er jeg også blevet bedre til at holde rejsning, det troede jeg ikke kunne lade sig gøre”, Peter 69 år

 ”Jeg behøver ikke længere holde mig med en hånd mellem benene, for at undgå at tisse i bukserne. Nu kan jeg holde mig med musklerne”, Mette 78 år

”Tidligere skulle jeg op på toilettet 4 – 5 gange, nu kan jeg nøjes med 1 – 2 gange. Så er jeg mere frisk om dagen”, Gerda 84 år

Patienterne er anonymiserede, hvis de har ønsket dette.
STOP Inkontinens Klinikken er bekendt med personernes rigtige identitet.